logo

Winkelwagen

Rekening

Graag meer informatie?

Bel ons op +31(0)10 7144452

Vandaag van 09.00 tot 18.00

Stuur ons een bericht

Ga naar contactformulier

SELECTIE VERFIJNEN

Trainingsdoel
Dieetvoorkeur
Merken
Vorm
Smaak
Sorteren

Zink

Zink speelt een rol in veel lichaamsenzymen en ondersteunt processen zoals eiwitopbouw, weefselgroei en -vernieuwing, stofwisseling en een goed functionerend immuun- en afweersysteem.
<?php display_product_subcategories_slider() ?>
SELECTIE VERFIJNEN
Trainingsdoel
Dieetvoorkeur
Merken
Vorm
Smaak
Sorteren

Bij Supplementenspecialist ben je op het juiste adres voor een gevarieerd aanbod aan vitaminen, mineralen, eitwitsupplementen en tal van andere producten om je (sport)doelen te behalen.

Wat is een zink supplement?

Een zinksupplement is een vorm van zink die in de vorm van een pil of poeder wordt ingenomen, ter aanvulling op de dagelijkse voeding voor extra zinkinname. Zink is een mineraal dat belangrijk is voor verschillende lichaamsfuncties, zoals het immuunsysteem, de groei en ontwikkeling van het lichaam en de celreplicatie.

Zink maakt ons lichaam zelf niet aan. We halen het supplement dus vooral uit onze voeding. Met een zink supplement zorg je er voor dat je de dagelijkse aanbevolen inname nuttigt, zodat de werking van het product tot een optimaal resultaat komt.

De voordelen van zink

De voordelen van zink zijn onder meer:

  1. Ondersteuning van het immuunsysteem: Zink speelt een belangrijke rol in de werking van het immuunsysteem en kan helpen infecties te voorkomen.
  2. Groei en ontwikkeling: Zink is nodig voor de groei en ontwikkeling van het lichaam en speelt een rol bij het opbouwen en repareren van weefsels.
  3. Cellulaire functie: Zink is betrokken bij de replicatie en functie van cellen en speelt een rol in de stofwisseling.
  4. Genezing van wonden: Zink speelt een rol bij het genezen van wonden en bevordert het herstel van beschadigd weefsel.
  5. Ooggezondheid: Zink is noodzakelijk voor een goede ooggezondheid en kan helpen bij het voorkomen van leeftijdsgebonden oogziekten.
  6. Cognitieve functie: Zink is betrokken bij het functioneren van de hersenen en kan bijdragen aan een goede cognitieve functie, waaronder geheugen en concentratie.

In welke voeding zit zink?

Zink is aanwezig in vlees, kaas, melk en schelpdieren, en in plantaardige producten als granen, noten, tofu, kikkererwten en yoghurt. Het is voor vrijwel iedereen mogelijk om producten met zink toe te voegen aan het dagelijks eetpatroon. Toch wordt aangeraden om voor een zinksupplement te kiezen, zodat je iedere dag verzekerd bent van de aanbevolen inname.

Koop je zink vitamine bij Supplementenspecialist

Ben je op zoek naar zink supplementen van hoogwaardige kwaliteit? Supplementenspecialist staat voor je klaar. We voorzien je graag van advies voor de beste producten voor jouw sportdoelen.

Graag meer informatie?

Bel ons op +31(0)10 7144452

Vandaag van 09.00 tot 18.00

Stuur ons een bericht

Ga naar contactformulier