logo

Winkelwagen

Rekening

Graag meer informatie?

Bel ons op +31(0)10 7144452

Vandaag van 09.00 tot 18.00

Stuur ons een bericht

Ga naar contactformulier

SELECTIE VERFIJNEN

Trainingsdoel
Dieetvoorkeur
Merken
Vorm
Smaak
Sorteren

Whey concentraat

Bij The Natural Health Company kan je terecht voor allerlei soorten eiwitten: whey concentraat, whey isolaat, plantaardige eiwitten en caseïne. Deze eiwitten hebben allemaal een eigen toepassing en voordelen. Whey concentraat en isolaat zijn zogenaamde snelle eiwitten. Supergeschikt om te nemen direct na je training want whey concentraat zorgt voor snel herstel van je spieren en groei van je spiermassa. Bij ons kies je uit verschillende smaken whey concentraat waaronder banaan en vanille.
<?php display_product_subcategories_slider() ?>
SELECTIE VERFIJNEN
Trainingsdoel
Dieetvoorkeur
Merken
Vorm
Smaak
Sorteren

Toont alle 4 resultaten

Wat is whey proteïne concentraat

De grondstof voor whey (ook wel wei genoemd) zit in melk. Dit melkeiwit bestaat voor 80% uit caseïne en voor 20% uit whey eiwitten. Voor de productie van whey concentraat wordt vloeibaar whey gefilterd en vervolgens ingedroogd tot poeder. De overgebleven 20% bestaat overigens uit melksuikers (lactose), mineralen, vitamines en vetten. Hierdoor is whey proteïne concentraat en isolaat een geweldige keuze voor sporters.

Whey concentraat vs whey isolaat

Whey concentraat en isolaat is grotendeels hetzelfde product. Het verschil zit hem vooral in het eiwitgehalte. Bij whey concentraat is dat 80%, bij isolaat zelfs 90%. Whey concentraat heeft dus 80 gram eiwit per 100 gram, isolaat 90 gram per 100 gram. Hierdoor is het energiegehalte van isolaat ook iets hoger. In whey concentraat zit dan weer iets meer vet: 2,6 gram per 100 gram (isolaat 1 gram per 100 gram). Hierdoor is whey isolaat iets geschikter voor mensen die willen afvallen.

Een voordeel van whey concentraat is dat het iets goedkoper is dan whey isolaat.

Plantaardige eiwitten

Naast whey isolaat en whey concentraat zijn en nog twee eiwitsupplementen. Plantaardige eiwit supplementen zijn vooral geschikt voor mensen die puur plantaardig willen eten. Vegetariërs of veganisten. In plantaardig voedsel zit over het algemeen wat minder eiwit dan in vis en vlees en dat zijn nou juist de producten die vegetariërs en veganisten niet eten. Daarbij komt ook nog dat zij juist wat meer eiwitten nodig hebben dan mensen die wel vlees een vis eten. Het kan dan soms lastig zijn om aan voldoende eiwitten te komen. Zeker als je veel sport, herstellende bent van een ziekte of over het algemeen moeite hebt om voldoende gezond te eten. Het nemen van onze plantaardige eiwitten zorg er dan voor dat je toch voldoende, gezonde eiwitten binnenkrijgt.

Whey concentraat en caseïne

Het vierde en laatste eiwitsupplement is caseïne. Dit is in tegenstelling tot whey concentraat en isolaat juist een langzaam eiwit. Je kunt het dan ook prima combineren met whey producten. Caseïne neem je bij voorkeur ‘s avonds voor het slapengaan. Het werkt namelijk urenlang en zo kun je tijdens je slaapt ook nog werken aan het herstellen en versterken van je spieren.

Hoeveel eiwit heb je nodig

Als je whey proteïne concentraat wilt kopen is het belangrijk om eerst uit te rekenen hoeveel eiwitten jij per dag nodig hebt. Als vuistregel geldt 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht. Eet je vegetarisch dan kun je het beste je gewicht als uitgangspunt nemen. Weeg je bijvoorbeeld 80 kg dan heb je 80 g eiwit per dag nodig. Er zijn echter veel situaties denkbaar waarin je meer eiwitten nodig hebt. Bijvoorbeeld als je aan het herstellen bent van een ziekte. Ook mensen die veel sporten of aan krachttraining doen hebben extra eiwitten nodig. Het nemen van whey concentraat is hiervoor een heel geschikte manier. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies als je twijfelt of whey concentraat iets voor jou is.

Grote keuze bij The Natural Health Company

Bij The Natural Health Company heb je een enorme en gevarieerde keuze uit gezonde eiwitten, vitamines, mineralen en andere supplementen. Zoeken op de site is heel eenvoudig want je kunt filteren op allerlei persoonlijke voorkeuren. Zo kun je een dieet voorkeur instellen, een trainingsdoel of filter op merk of smaak. Ook voor whey concentraat hebben wij een gevarieerde keuze. Grotere en kleinere verpakkingen, stapelkorting en natuurlijk in verschillende, lekkere smaken.

Wil je advies over voedingssupplementen, afgestemd op jouw persoonlijke situatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We hebben meer dan 45 jaar ervaring en we vinden het leuk jou te adviseren en ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt.

Oók voor vitamines en mineralen

The Natural Health Company is niet alleen een specialist op het gebied van eiwitten maar ook op het gebied van allerlei andere voedingssupplementen. Zo bieden wij vitamines en mineralen voor jong en oud, speciale leeftijdsgroepen zoals 50 plussers, verkopen we aminozuren, fatburners en weight gainers. Bij ons kan je altijd terecht voor een advies op maat, of het nu gaat om whey concentraat of isolaat, om vitamines, pre workout of mineralen. Wij helpen jou graag je trainingsdoelen te bereiken.

Graag meer informatie?

Bel ons op +31(0)10 7144452

Vandaag van 09.00 tot 18.00

Stuur ons een bericht

Ga naar contactformulier