logo

Winkelwagen

Rekening

Zomerse tussendoortjes

Deze zomerse tussendoortjes zijn ideaal voor in de zomer als verantwoorde snacks! Vaak wil je met warme temperaturen wat lichter verteerbare en frisse tussendoortjes eten. Maar ook wil je een beetje op de kilo’s letten en de summer body waar je zo hard voor gewerkt hebt behouden. Hier hebben we een aantal zomerse tussendoortjes voor je die verantwoord zijn.

Inspiratieverhalen | Naar de webshop

6 gezonde zomerse tussendoortjes

Bosvruchten smoothie
Naast smoothie-ijsjes is een bosvruchten smoothie ook een heerlijk gezond zomers tussendoortje! Het enige wat je nodig hebt is blauwe bessen, frambozen, een banaan en yoghurt. Eventueel kun je lijnzaad of citroensap toevoegen als je dat lekker vindt. Dit is dus een erg voedzaam en verantwoord zomers tussendoortje.

Watermeloen
Watermeloen bevat ongeveer 40 kcal per 100 gram en past daardoor perfect bij de zomerse tussendoortjes! Bovendien werkt het vochtafdrijvend omdat het voor 90% uit water bestaat. Genoeg water drinken helpt niet alleen om uitdroging te voorkomen maar ook kan het helpen met afvallen. Water stimuleert namelijk de stofwisseling maar de eetlust wordt ook vermindert (1). Ook zit een watermeloen vol vitaminen en antioxidanten. De vitamine C en lycopeen in watermeloen helpt ontstekingen verminderen (2). Ps. Vergeet de pitjes niet want watermeloenpitjes bestaan voor 35% uit proteïne en zitten boordevol vitaminen en mineralen.

Aardbeien gedipt in chocolade
Vaak zijn desserts erg calorierijk en bevatten veel koolhydraten. Niet erg ideaal in de zomer, als je wilt afvallen en voldoende wilt blijven eten. Deze aardbeien gedipt in chocolade zijn daarom een goed alternatief! Het is een fris zomers tussendoortje wat toch erg lekker is. Je kan ervoor kiezen of je de aardbeien in witte, melk of pure chocolade dipt. Pure chocolade boven de 70% bevatten antioxidanten en is daardoor een stuk gezonder dan de suikerrijke witte en melkchocolade. Echter kan je dit natuurlijk ook met mate eten.

Aardbei yoghurt ijsjes
In de zomer heb je vaak zin in een lekker ijsje, echter bevatten soft ijsjes veel suiker. Naast raketjes die niet zoveel calorieën en suiker bevatten kun je ook zelf ijsjes maken met fruit en yoghurt. Er zitten geen toegevoegde suikers in en daarnaast zijn ze heel voedzaam. Het enige wat je nodig hebt is yoghurt, aardbeien en een banaan. Je maakt hier een smoothie van en vriest ze vervolgens in ijslolly vormpjes in.

Groene appel met pindakaas
In plaats van een boterham met pindakaas, kun je de boterham vervangen door een groene appel. Zo heb je toch hetzelfde effect terwijl je ook aan je dagelijkse hoeveelheid fruit komt (3). Het klinkt als een rare combinatie maar het is verrassend lekker, zelfs voor kinderen. Verwijder het klokhuis van de groene appel en snijd deze in plakjes, smeer er vervolgens een klein laagje pindakaas op en klaar. Simpel, zomers en gezond. Ook lekker om er muesli of bosbessen op te doen.

Selderij met pindakaas en rozijnen
Bleekselderij bevat slechts 17 kcal per 100 gram en is daarmee een ontzettend caloriearm en gezond zomers tussendoortje. Echter vinden veel mensen bleekselderij niet lekker om zo te eten. Om een verantwoorde snack te krijgen die ook lekker is kan je de selderij vullen met een beetje pindakaas en wat rozijnen. Deze zomerse combinatie is heerlijk en bevat alsnog weinig calorieën als je de pindakaas niet te dik smeert!

Referenties

  1. Boschmann, M., Steiniger, J., Hille, U., Tank, J., Adams, F., Sharma, A. M., … Jordan, J. (2003). Water-Induced Thermogenesis. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 88(12), 6015–6019. https://doi.org/10.1210/jc.2003-030780
  2. Naz, A., Butt, M. S., Sultan, M. T., Qayyum, M. M., & Niaz, R. S. (2014). Watermelon lycopene and allied health claims. EXCLI journal, 13, 650–660.
  3. Voedingscentrum. Hoeveel fruit per dag heb ik nodig? https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoeveel-fruit-per-dag-heb-ik-nodig-.aspx

Gerelateerde berichten