logo

Winkelwagen

Rekening

Volleybal

De sport volleybal of beachvolleybal is een combinatie van kracht- en duursport. Volleybal is wel een voorbeeld van een typische intervalsport, je hebt periodes van intensief spel die zich afwisselen met een periode van rust. De periodes van rust zijn bij een time out of bijvoorbeeld wanneer de bal niet in het spel is.

Volleybal is niet, zoals voetbal, tijdsgebonden, waardoor de duur van een wedstrijd kan verschillen. En juist bij sporten waarbij je de precieze wedstrijdduur niet vooraf al vaststaat, is de voeding die je vooraf eet erg belangrijk. Het is belangrijk om tijdens een wedstrijd, je reactievermogen, uithoudingsvermogen, de kracht en de snelheid tot het einde van een wedstrijd zo optimaal mogelijk te houden.

InspiratieverhalenNaar de webshop

Voeding voor volleyballers

De basisvoeding van een volleyballer is belangrijk, maar er zijn daarnaast nog aantal punten in voeding die ook extra aandacht verdienen. Koolhydraten zijn voor volleyballers erg belangrijk, koolhydraten zijn namelijk de snelste, gemakkelijkste en belangrijkste energiebron voor het lichaam. De koolhydraten die wij uit onze voeding krijgen worden in ons lichaam als glycogeen opgeslagen in de lever en de spieren.

Voeding en supplementen voor training of wedstrijd

Een onderzoek heeft aangetoond dat voor volleybal over het algemeen geen behoefte aan extra eiwit is. In vergelijking tot andere teamsporten, zoals voetbal, hockey, handbal of basketbal, veel minder spierschade of ontstekingen ontstaan. Het nuttige van extra eiwitten vóór of tijdens het volleybal heeft dus weinig effect. Wil je na een wedstrijd optimaal herstellen dan is 20 gram eiwitten aanbevolen.

Tijdens een training of wedstrijd verlies je door het zweten, zout. Wanneer vocht en mineralen niet voldoende worden aangevuld, kan dit invloed hebben op je sportprestaties, je concentratievermogen wordt minder, je wordt sneller moe, je reactiesnelheid verminderd. Het is belangrijk om vooraf, tijdens maar ook na een wedstrijd of training voldoende vocht binnen te krijgen.


STAPPENTELLER
Dagelijks bewegen is ook heel belangrijk voor een goed herstel van je spieren. Als je jezelf er niet toe kunt zetten om dagelijks genoeg te bewegen, dan kan een stappenteller een handige tool zijn. Je kunt een app downloaden op je telefoon of een stappenteller kopen. Zorg ervoor dat je minimaal 6000 stappen per dag zet. Bovendien is het belangrijk om een concreet doel te stellen voor jezelf. Dat maakt de kans dat je dit doel daadwerkelijk haalt veel groter. Zo zijn 6000 stappen per dag makkelijk haalbaar, zelfs met een drukke baan.

Supplementen voor volleyballers

Gerelateerde berichten