logo

Winkelwagen

Rekening

Tijd voor droogtrainen: Zo pak je het aan!

Droogtrainen. In deze blog lees je alles wat je moet weten. Droogtrainen vergt een combinatie aan verschillende aspecten, waaronder bewuste voeding en sterk doorzettingsvermogen. Maar wat is droogtrainen? Op welke manieren kan je dit realiseren? En waar moet je beginnen? Wij beantwoorden al je vragen over droogtrainen!

Inspiratieverhalen | Naar de webshop

Tijd voor droogtrainen: Zo pak je het aan!

Wat is droogtrainen?

Het voorjaar begint, de sweaters worden langzaamaan verruild voor shirts en er wordt alvast vooruitgeblikt op de zomer. Voor velen betekent dit het startpunt voor het droogtrainen naar een summerbody, zodat je iedereen jouw harde werk kan tonen. De kilo’s die je in de koude wintermaanden bent aangekomen moeten er weer af, zodat je toe kan werken naar jouw ideale shape.

Droogtrainen, soms ook wel cutten genoemd, is een bekende term in de fitnesswereld. Het houdt in dat je consistent bezig bent met het verlagen van je vetpercentage, zodat jouw opgebouwde spiermassa goed wordt geaccentueerd. Het is echter wel heel belangrijk dat je bewust gaat droogtrainen, zodat het niet ten koste gaat van je spiermassa waar zo hard voor is gewerkt. Te hard van stapel gaan en zonder plan droog trainen zorgt dat je zowel vet als spiermassa verliest. Iets dat je koste wat het kost wilt voorkomen.

Er wordt veel van je gevraagd om jouw ideale summerbody te realiseren. We behandelen een aantal essentiële tips om je op gang te helpen bij het droogtrainen:

 Minder koolhydraten, meer eiwitten

Om daadwerkelijk jouw doelen voor de zomer te kunnen bereiken, moet je bewuster omgaan met je voedingspatroon. Dat betekent dat je sommige voedingsmiddelen moet beperken of zelfs uitsluiten. Producten waar veel koolhydraten inzitten kunnen je afvalproces in de weg zitten, dus probeer deze te minderen. Vormen van koolhydraten in onze voeding zijn zetmeel, suikers en vezels. Deze zitten bijvoorbeeld in aardappels, pasta en brood.

Het voordeel aan het minderen van koolhydraten, is dat je logischerwijs meer eiwitten inneemt. Eiwitten dragen bij aan het opbouwen, het behouden en het herstellen van de spieren. In een periode waarin je wilt afvallen, is het zeer belangrijk om voldoende eiwitten te nuttigen. Zo zorg je ervoor dat je spiermassa intact blijft. Merk je dat je binnen je voedingspatroon een tekort hebt aan eiwitten? Het assortiment van The Natural Health Company bestaat uit hoogwaardige eiwitten die jou kunnen helpen bij het bereiken van je sportdoelen.

 Zorg voor een calorie tekort

Eén van de belangrijkste tips tijdens het gezond afvallen, is het focussen op een tekort aan calorieën. Calorieën is als ware de brandstof waarop je lichaam functioneert. Wanneer je meer verbrand dan dat je aan calorieën inneemt, stimuleer je de vetverbranding.

Een te groot tekort aan calorieën kan averechts werken. Zo kan het leiden tot gezondheidsklachten en gaat het naast vet ook eigen spierweefsel verbranden. Daarnaast zul je merken dat, wanneer je weer terugvalt in je oude gewoontes, je gewicht weer snel toeneemt. Het zogeheten Jojo-effect.

Wees bewust bij het opstellen van een voedingsplan. Met onze jarenlange expertise in de fitnesswereld weten wij precies wat er nodig is om de uiteindelijke doelen te bereiken. Laat je dan ook adviseren door ons team van The Natural Health Company.

 Doe meer herhalingen in je training

Maak je training intensiever, zodat je de vetverbranding echt in gang zet. Dit betekent dat je zo lang mogelijk moet proberen om jezelf te blijven uitdagen. Ook is het belangrijk om meer herhalingen toe te passen in je sets. Dit om ervoor te zorgen dat de intensiteit van je workout wordt verhoogd, zodat je de vetverbranding kan blijven stimuleren. Uiteindelijk zijn bewuste voeding en regelmatig intensief sporten de sleutels tot het bereiken van jouw summerbody.

 Werk met een split-programma

Deel je trainingen dusdanig in, dat je iedere dag een aparte spiergroep aanpakt. Het toepassen van een samengesteld splitschema kent vele voordelen, tegenover de full body opzet. Wanneer je traint volgens een splitschema, leg je nadrukkelijk de focus op specifieke spiergroepen. Je doet dan ook meer oefeningen per spiergroep dan dat je doet bij een full body training. Dit zorgt voor een snelle bloedcirculatie binnen de betreffende spiergroep, waardoor de vetverbranding wordt gestimuleerd.

 Gebruik de juiste meal replacements

Meal replacements, ook wel maaltijdvervangers, kunnen bijdragen aan het droogtrain-proces. Het woord zegt het al: Een van je hoofdmaaltijden vervang je door een maaltijdvervanger. Deze bestaan uit een combinatie van alle voedingstoffen die je nodig hebt, maar beschikken over lagere calorieën. Hierdoor is het een perfecte oplossing bij het afvallen. Het ondersteunt je bij het behalen van je calorie-tekort. Onze meal replacements hebben een hoge dosering aan caseïne-eiwit. Caseïne is een calorie-dichte eiwitbron, met weinig vetten en koolhydraten. Het bestaat dus uit puur eiwit, dat op haar beurt het spijsverteringsproces vertraagt, waardoor je lichaam langer een vol gevoel krijgt.

 

 

Gerelateerde berichten