logo

Winkelwagen

Rekening

Hoe spiermassa opbouwen?

Hoe spiermassa opbouwen?

Vanzelfsprekend wil iedere fanatieke sportschoolbezoeker werken aan een fit en gezond lichaam. De een werkt aan een gezondere lifestyle, de ander heeft als belangrijkste doel om spiermassa op te bouwen. Het proces van spieropbouw wordt beïnvloed door een aantal belangrijke aspecten. Naast dat de genetische bepaling een grote rol speelt, zijn er een aantal essentiële onderdelen die je niet over het hoofd moet zien bij het opbouwen van spiermassa. The Natural Health Company neemt in deze blog de belangrijkste onderdelen met je door.

Inspiratieverhalen | Naar de webshop

Stel een voedingsschema op

Wanneer men spiermassa wil opbouwen, zijn er twee factoren essentieel: Beweging en een bewuste voeding. Naast het frequent bezoeken van de sportschool is het van groot belang om consistent te blijven als het aankomt op de voeding die je dagelijks inneemt. Spiermassa opbouwen wordt gerealiseerd wanneer er sprake is van een calorie surplus. Dit betekent dat je meer energie inneemt dan dat je daadwerkelijk verbrand. De dagelijkse caloriebehoefte verschilt echter enorm per persoon. Het gemiddelde voor een man ligt op 2500,  waar het voor de gemiddelde vrouw 2000 Betreft. Wanneer het aankomt op spiermassa opbouwen is het belangrijk om ongeveer 250-400 calorieën méér te nemen dan dat wordt voorgeschreven. Bij The Natural Health Company zijn wij gespecialiseerd in het opstellen van gepersonaliseerde voedingsschema’s, op maat gemaakt voor jouw trainingsdoelen!

Belangrijke hulpmiddelen ter aanvulling op je voeding

Meer voeding innemen dan dagelijks wordt voorgeschreven betekent niet dat je gewoon maar moet eten. Het is belangrijk om de juiste voedingsstoffen te nuttigen. Sterker nog, we raden je aan om vooral te letten op een toename aan eiwitten in je maaltijden. Eiwitten dragen namelijk bij aan zowel het spierherstel als de spieropbouw. Aangeraden wordt om dagelijks ongeveer 0,4 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht te nuttigen. Voor velen wordt dit ervaren als erg veel. Eiwitshakes zijn hierbij een mogelijke oplossing om je te helpen bij het behalen van je gestelde eiwitdoel. The Natural Health Company heeft een uitgebreid aanbod aan betrouwbare en zuivere proteïneshakes.

Lukt het je niet om meer calorieën te nuttigen? Geen probleem! Onze weight gainers kunnen je helpen om net even wat meer calorieën binnen te krijgen, waardoor je daadwerkelijk spiermassa kunt gaan opbouwen. De weight gainers bestaan uit een mix aan hoogwaardige eiwitten, koolhydraten, aminozuren, mineralen en vitamines. Het is dan ook een welkome toevoeging in je voedingspatroon. Ons assortiment bestaat uit een ruim aanbod aan lekkere smaken!

Een ander, belangrijk supplement voor je workout is creatine. Creatine is een lichaamseigen stof dat bijdraagt aan de energievoorziening in je spieren. Een grotere hoeveelheid aan energie in je lichaam stelt je in staat om langer en zwaarder te trainen. Doordat je langer en zwaarder kunt trainen daag je je spieren meer uit, wat uiteindelijk leidt tot een bijdrage aan de spieropbouw. Ook voor jouw creatine-supplementen ben jij bij ons aan het juiste adres.

Verhoog je sets en herhalingen, train met zwaardere gewichten

Het tweede belangrijke aspect bij het spieren opbouwen is de training. Wil je daadwerkelijk meer spieren kweken? Dan is het raadzaam om je workout intensiever te maken. Verhoog het aantal sets en herhalingen en train met zwaardere gewichten. Dit noemen we het zogeheten Time Under Tension (TUT).  Hierdoor trigger je je spieren waardoor spiergroei wordt gestimuleerd.

Nadat je een bewust voedingsschema hebt laten opstellen, is het belangrijk om je te richten op de workout. Van belang is om hierbij vooral te werken volgens een trainingsschema. Dit maakt het mogelijk om je te houden aan een vast stramien, waardoor je eenvoudig kunt bijhouden wat je voortgang is tijdens het trainen. Veel mensen trainen namelijk zonder plan, waardoor er niet naar het maximale resultaat kan worden gewerkt. Als je echt wilt toewerken naar het maximale resultaat, zul je een trainingsschema moeten samenstellen waarbij je tussentijds kan bijhouden wat de voortgang is.

Pas progressive overload toe in je workouts

Een eenvoudige manier om jezelf continu te blijven triggeren, is door progressive overload toe te passen in je trainingen. Progressive overload betekent dat je als het ware traint met weerstand, doordat je telkens het gewicht of het aantal sets verhoogt. Je laat je lichaam dan niet wennen aan je trainingen, maar maakt iedere workout moeilijker om de oefeningen te volbrengen. Gecombineerd met het juiste voedingspatroon kan progressive overload je helpen bij het vergroten van je spiermassa. We raden je dan ook aan om gestructureerd bij te houden wat de voortgang van je trainingen is, zodat je precies weet hoe je jouw volgende training meer uitdaging kan geven. Progressive overload is daarom een belangrijk aspect bij het spieren kweken.

Geef je spieren voldoende rust om te herstellen

Een belangrijk aspect dat veelal wordt vergeten bij het opbouwen van spiermassa, is het nemen van rust. Rust in de vorm van slaap en rustdagen mag niet onderschat worden bij het realiseren van spiergroei. Overtrainen kan namelijk zorgen voor vermoeidheid slapeloosheid, stijve spieren of depressies. Dit wil je koste wat het kost voorkomen. Rustdagen en voldoende slaap zorgen ervoor dat je spieren, botten en zenuwen kunnen herstellen. Hierdoor kun je de volgende training weer het uiterste van jezelf vragen.

The Natural Health Company helpt je graag bij het bereiken van je doelen. Heb je behoefte aan advies? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Gerelateerde berichten