logo

Winkelwagen

Rekening

Hockey

De sport hockey draait om veel draaien, wenden, keren, versnellen maar ook vertraging. Hockey is een veeleisende sport voor het lichaam en geest. Het is belangrijk dat je naast de reguliere trainingen ook sportspecifieke krachttraining doet. Maar om je snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren kan de juiste voeding en supplementen jou hier zeker bij helpen. Wij geven tips om alles uit je hockeyspel te halen.

InspiratieverhalenNaar de webshop

Voeding voor hockeyers

Kies als hockeyer voor het ontbijt, lunch en diner voor voeding die bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten. Eiwitten zijn eigenlijk niets meer dan bouwstenen voor je spieren, eiwitten helpen bij het herstellen na een zware training of wedstrijd. De koolhydraten zijn de energie verschaffers van het lichaam, om zo goed mogelijk te kunnen presteren is het ook belangrijk dat je gezonde vetten binnenkrijgt. Deze gezonde vetten hebben een belangrijke functie in het herstel van de spiercellen.

Supplementen voor hockeyers

Bij het ontbijt kun je ervoor kiezen om creatine te nemen. Het is wetenschappelijk bewezen dat creatine de fysieke prestaties verbetert bij opeenvolgende en kortdurende intensiteitsoefeningen. En is dus ideaal voor sporten met explosieve bewegingen, zoals als hockey. Je zult merken dat je tijdens het nemen van een sprint een stuk explosiever bent na het nemen van creatine.

Tijdens de lunch is het een goed moment om whey concentraat eiwit shake te drinken.

Voeding en supplementen voor een training of wedstrijd is het niet aan te raden om een training of wedstrijd te beginnen met een volle maag. Zorg dat wat je hebt gegeten al voor het grootste gedeelte is verteerd, eet dus zeker 2-4 uur van tevoren. Zoals al eerder benoemd moet de maaltijd veel koolhydraten bevatten, maar daarbij ook eiwitten. Zorg dat je maaltijden eet die weinig vet en weinig vezels bevatten. Het is ook belangrijk dat je voldoende water drinkt. Uit onderzoek is gebleken dat niet voldoende water drinken kan leiden tot mindere prestaties.

Pre-workout

Om er alles uit te kunnen halen tijdens een wedstrijd of training, kun je kiezen om een pre-workout te nemen. Neem de pre-workout een half uur voordat je begint aan de training of wedstrijd. Een pre-workout is een voedingssupplement die .. Als hockeyer kan het beste de volgende pre-workout nemen .. Deze pre-workout bevat de volgende ingrediënten:

Voor een training of wedstrijd kan je bijvoorbeeld volle kwark eten met fruit. Zorg zeker ook dat je voldoende vocht binnen krijgt.

Sportspecifieke krachttraining

Wil je er alles uit kunnen halen tijdens wedstrijden en trainingen, hierbij maakt het niet uit of je op hoog of laag niveau hockeyt, dan is het zeker aan te raden om aan sportspecifieke krachttraining te doen. Dit kun je naast je reguliere trainingen doen. Sportspecifieke krachttraining verbetert je spieruithoudingsvermogen, waardoor je langer op hoge intensiteit kunt sporten. Daarbij loopt de kans op het oplopen van blessures af. Het blijkt dat hockeyers die aan sportspecifieke krachttraining doen sterker en sneller worden en zijn dan hockeyers die dit niet doen.

Welke trainingen kan je doen die gericht zijn op Voorbeelden van sport specifieke krachttraining:

  • Core training
  • Balanstraining
  • Krachttraining
  • Cardiorespiratoire training

Gerelateerde berichten