logo

Winkelwagen

Rekening

Waarom grasgevoerde whey beter is voor jou én de koe!

Whey-proteïne is vandaag de dag niet meer weg te denken. Iedere fanatieke sporter kent het product en heeft het ooit genuttigd. Wat je misschien niet weet is dat er een enorm verschil zit in de kwaliteit van het product. Tegenwoordig zijn whey-proteins voor een schijntje te koop bij grote concerns. En dat heeft één groot nadeel, de kwaliteit van het eiwit. In deze blog leggen we je uit waarom je beter kunt kiezen voor grasgevoerde whey-eiwitproducten.

Inspiratieverhalen | Naar de webshop

Waarom kiezen voor grasgevoerde whey?

We beginnen graag bij de oorsprong. Zoals je wellicht weet is whey-proteïne afkomstig van de melk van koeien. De voeding die de koeien krijgen speelt hierin een ontzettend grote rol. En dat leggen we je graag uit.

De kwaliteit van het whey-eiwit hangt voor het overgrote deel af van het dieet van de koe. Normaal gesproken eten koeien namelijk gras in de zomer en hooi in de winter. Toch moeten we helaas vermelden dat dit tegenwoordig net wat anders werkt. Naast dat de koeien gras en hooi eten, krijgen ze ook producten voorgeschoteld wat ze van nature niet eten. Het zogenaamde krachtvoer. De reden waarom ze dit krachtvoer krijgen, is omdat ze hierdoor meer melk produceren. Dit is bevorderlijk voor de verkoop en productie van melkproducten zoals kaas.

Waarom is het schadelijk voor de koe?

Maar waarom zijn de aangevulde voedingsmiddelen dan slecht voor de koe? Dit heeft alles te maken met de evolutie van de koe. Het dier is namelijk een echte grazer, waardoor het spijsverteringssysteem bijzonder ingewikkeld is. De koe is een ware herkauwer en heeft maar liefst vier magen met ieder een andere functie. Dit verteringsstelsel is gerevolutioneerd op basis van datgene dat de koe doorgaans eet: gras. Mais en soja, twee producten die in het krachtvoer zitten, lijken totaal niet op gras. Omdat het spijsverteringsstelsel zo is ingericht op het verwerken van gras, ontstaat er een kink in de kabel. De koe heeft meer moeite met het verteren van mais en soja, waardoor het kan leiden tot abcessen in de lever en gasvorming in de magen. Hierdoor is de kans op spontaan overlijden van de koe een stuk groter, een ernstige ontwikkeling.

Het meest schadelijke effect van mais en sojaproducten is dat de kans op infecties significant toeneemt. Hierdoor is een logisch gevolg dat de koe antibiotica krijgt toegediend, om het dier resistent te maken tegen de infecties. Het vervelende hiervan is dat die antibiotica ook terecht komt in ons eten.

Waarom het de kwaliteit van whey-producten sterk doet dalen

De bovenstaand benoemde bijwerkingen zijn erg nadelig voor de gezondheid van de koe. En logischerwijs kun je dan ook stellen dat het product sterk daalt in kwaliteit. Door bovenstaande bevindingen is het logisch dat de kwaliteit van de melk afneemt. Er ontbreken namelijk essentiële voedingsstoffen als goede vetten. Daarnaast zijn antibiotica en bijvoorbeeld groeihormonen vaak terug te vinden in het melk van de stalkoeien.

Hoewel gras gevoerde koeien minder melk geven, is de kwaliteit hoger en voedzamer. De melk bevat namelijk meer eiwitten en goede vetten als DHA en EPA. Ook zitten er hier géén antibiotica en groeihormonen in. Kies dan ook voor grasgevoerde whey, ook als dit je iets meer kost. De voordelen wegen in ons perspectief zwaarder dan de kosten.

In het kort: Het verschil tussen weipoeder en stalpoeder

Veel merken verkopen whey-eiwit dat gemaakt wordt uit de restproductie van kaas. Bedrijven zijn economisch ingesteld en zoeken daarom naar een weg om zoveel mogelijk te kunnen produceren. Dit doen zij door de koe andere voedingsstoffen toe te dienen. Voedingsstoffen dat het dier liever niet eet. Het vervelende hiervan is dat het ten koste gaat van de kwaliteit van het wei-eiwit.

We raden je dan ook altijd aan om te kiezen voor grasgevoerde whey. Waarom? Grasgevoerde koeien geven kwalitatieve melk waar betere voedingswaarden in zitten. Antibiotica en groeihormonen ga je in dit product absoluut niet vinden. Wél bevat de whey-eiwit een hoge concentratie aan kwalitatieve eiwitten en gezonde vetten. Want: grasgevoerde whey wordt gemaakt op basis van de beste grondstoffen die essentieel zijn voor de koe. Het resultaat is topkwaliteit van het product.

Koop je grasgevoerde whey-proteins bij The Natural Health Company

Wij vinden het welzijn van de koe en de kwaliteit van ons product ontzettend belangrijk. Om die reden worden onze whey-producten speciaal ontwikkeld in onze eigen fabriek, met melk dat afkomstig is van grasgevoerde koeien. Hierdoor kunnen we de garantie bieden dat onze whey-proteins 100% transparant en kwalitatief zijn.

Onze grasgevoerde whey eiwitten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en smaken. We nodigen je graag uit om een kijkje te nemen in ons assortiment.

Kwaliteit staat bij ons op 1. Kies dan ook voor onze hoogwaardige producten.

Gerelateerde berichten