logo

Winkelwagen

Rekening

Waarom eiwitrepen een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voeding

Mocht je spiermassa willen opbouwen of onderhouden dan is het belangrijk om genoeg nutriënten binnen te krijgen. De meest belangrijke macronutriënt is daarbij eiwit, ook wel proteïne. Eiwit zit voornamelijk in vlees, vis, soja en zuivelproducten zoals kwark. Maar sinds een aantal jaar bestaan er ook de welbekende eiwitrepen. Deze lijken op chocoladerepen maar dan zijn de macronutriënten beter verdeeld zodat je verzadigder bent en weinig suiker binnenkrijgt. Maar wat zijn de beste eiwitrepen, waar moet je op letten en waarom zijn deze zo handig als snack?

InspiratieverhalenNaar de webshop

Voordelen

Tegenwoordig is iedereen erg druk waardoor het lastiger is om gezond te blijven eten. Om onbewerkte producten te eten moet je namelijk vaak koken of is het lastiger om het mee te nemen. Eiwitrepen kunnen hiervoor de oplossing zijn om toch de juiste macro’s binnen te krijgen. Op basis van je doel kun je kiezen welke eiwitrepen bij je passen. Wil je afvallen dan kan een eiwitreep hoger in eiwitten en lager in koolhydraten verstandiger zijn. Maar wil je in spiermassa aankomen dan zijn de repen hoger in koolhydraten ideaal!

Bovendien kunnen eiwitrepen een goede aanvulling zijn op je dagelijkse energie-inname. Eet een eiwitreep na je training of als ochtend- of middagsnack. Ga niet alleen maar eiwitrepen eten, zorg er wel voor dat je gevarieerd en gezonde voedingsmiddelen eet.

Als laatste zijn proteïnerepen ook erg lekker en sommige smaken naar chocoladerepen maar dan met betere macro’s. Zo kun je met eiwitrepen je cravings naar suiker voorkomen. Doordat er veel minder suiker zit kun je je er ook minder schuldig over voelen.

Voedingswaarden

Eiwitrepen variëren van ongeveer 150 calorieën tot 400 calorieën per reep, afhankelijk van de grootte en de ingrediënten. De meeste eiwitrepen zijn gemaakt van melkeiwit, maar er komen ook steeds meer veganistische eiwitrepen op de markt. Deze veganistische repen zijn vaak op basis van soja of een plantaardige eiwit blend (soja, erwt en rijst). Al met al zijn de meeste eiwitrepen een goede bron van vitamines en mineralen. Denk hierbij aan vitamine B, kalium, ijzer en calcium.

Waarvoor je uit moet kijken is dat sommige merken beloven dat je veel eiwitten binnenkrijgt. Dit terwijl er misschien maar 10 gram in één reep zit. Per portie (reep) moet je eigenlijk uitgaan van 15-20 gram eiwit om te kunnen spreken over een eiwitrijke reep.

Aanraders

Sommige eiwitrepen en dan met name de veganistische kunnen een nare smaak hebben. Als je de eiwitreep niet lekker vindt kan het zonde zijn van je calorieën. Het is vaak wel persoonlijk wat je zelf echt lekker vindt en of je allergisch bent voor bepaalde producten.

Gerelateerde berichten