logo

Winkelwagen

Rekening

Heb ik een weight gainer nodig?

Een weight gainer bevat veel calorieën zodat het gemakkelijker wordt om in een energieoverschot te komen. In tegenstelling tot een eiwitshake waar veel eiwit in zit, bevat een weight gainer vaak complexe en eenvoudige koolhydraten. Soms kan het lastig zijn om in een energieoverschot te eten en al je maaltijden te halen. Op dat moment kan dit supplement ingezet worden omdat er veel calorieën in zitten en het je een voller gevoel geeft.

Inspiratieverhalen | Naar de webshop

Heb ik een weight gainer nodig?

Dit supplement is niet persé nodig om in een energieoverschot te komen maar kan wel helpen. Je kunt namelijk ook gewoon meer maaltijden tot je nemen. Maar soms heb je het druk op een dag en heb je niet alles binnengekregen. Of je moet zoveel eten om in een energieoverschot te raken dat het je neus uitkomt. Op die momenten kan een weight gainer oplossing bieden. Het is een makkelijke methode om snel aan je caloriebehoefte te voldoen.

Spiermassa bouwen

Wanneer je spiermassa wilt bouwen is het verstandig om in een energieoverschot te eten. Een weight gainer kan hierbij helpen maar is geen quick fix. Je kunt dus niet spiermassa opbouwen door alleen een shake te drinken. Zo is het belangrijk om hiernaast genoeg nutriënten binnen te krijgen door middel van voeding. Daarnaast moet je ook trainen en progressive overload toepassen. Als laatste is slaap en rust ook erg belangrijk om je spieren te laten herstellen. Een weight gainer dient dus als supplement of toevoeging aan het geheel en is geen oplossing voor spieropbouw.

Let er ook op dat je niet teveel en te snel aankomt in gewicht. Om spiermassa te bouwen is het voordelig om 1-10% boven je energiebehoefte te eten. Alles wat je erboven gaat eten wordt eerder opgeslagen als vet dan als vetvrije spiermassa. En dit wil je nou juist voorkomen!

Belangrijke factoren bij weight gainers

Er zijn een aantal belangrijke factoren die je in de gaten moet houden wanneer je weight gainers gebruikt. Het is belangrijk om er eentje te kiezen met zo min mogelijk verzadigde vetten. Kies daarnaast voor een shake met relatief veel eiwitten en met weinig of zonder suiker. Over het algemeen zouden mensen minder dan 10% van de calorieën op een dag moeten halen uit vrije suikers. Denk aan toegevoegde suikers en suikers die van nature aanwezig zijn in sappen, honing, siropen en vruchtenconcentraat. Een goede weight gainer moet dus minder dan 10% van de totale caloriebehoefte bevatten aan suiker. De weight gainers van TNHC bevatten geen suikers en bestaan uit hoogwaardige ingrediënten zoals boekweit, haver, kokosolie en eiwit concentraat.

Een weight gainer kan dus handig zijn als toevoeging aan je normale dieet om je energiebehoefte te behalen. Mocht je willen aankomen om spiermassa op te bouwen dan kan dit een manier zijn om meer calorieën binnen te krijgen. Als je het lastig vindt om veel te eten aan maaltijden dan is calorieën drinken een makkelijkere methode. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeftes en is dus niet noodzakelijk om aan te komen.

Gerelateerde berichten