logo

Winkelwagen

Rekening

10 tips voor afvallen!

10 tips voor afvallen!

De zon begint weer te schijnen en dat betekent dat de zomer er langzamerhand weer aan komt. Voor veel sporters hét moment waarop zij het lekkerste in hun vel willen zitten. Het bereiken van een summerbody vraagt echter om een aantal dingen, vet verbranden gaat niet zomaar vanzelf. Afvallen betekent keihard trainen, juiste voeding en een strak plan.

In deze blog nemen we je mee langs 10 essentiële tips, die je gaan helpen bij het afvallen!

Inspiratieverhalen | Naar de webshop

1 – Discipline!

Afvallen draait maar om één ding: Discipline. Het vasthouden van een patroon waarin je voor lange tijd gezond eet en veel sport vraagt veel om je doorzettingsvermogen. Afvallen is keihard trainen en gezond eten met een plan! Vraag jezelf daarom af hoe graag je écht wil afvallen. Dit betekent dat je jezelf moet blijven pushen, ook als je even in een mindere periode zit. Sporten en gezond eten zal niet altijd leuk zijn, maar als het je uiteindelijk lukt om je doel te behalen, was alles je waard!

 

2 – Zorg voor een calorie tekort

Afvallen betekent dat je zoveel mogelijk vet wilt verliezen, zodat je een gezond gewicht hebt of je spieren beter kunt accentueren. Het is een proces dat in je lichaam wordt uitgevoerd wanneer er sprake is van een calorie tekort. Je lichaam ziet dan de noodzaak om bij een calorietekort, het vet in je lichaam te gebruiken als aanvullende brandstof. Vetverbranding wordt dan in gang gezet. Zorg er daarom voor dat je iedere dag, minder eet dan je dagelijkse behoefte aangeeft. 

 

3 – Stel een dieet vast dat bij je past

Jouw dieetdoel moet haalbaar zijn. Gezond eten en veel sporten is niet concreet genoeg. Bedenk een plan waarin je jezelf afvraagt in welke tijdsspanne je hoeveel kilogram wilt afvallen. Wees je bewust dat het gaat om een proces, zie het als een marathon en niet als een sprint. Het is dan ook niet verstandig om jezelf een té streng dieet op te leggen, wat we veel zien is dat mensen na verloop van tijd de motivatie kwijtraken doordat het dieet te streng voor hen is. Schrijf je doel op, hang het op de koelkast en confronteer jezelf dagelijks. Maar wees niet té streng voor jezelf!

 

4 – Vul je voedingspatroon aan met supplementen

Een rijkelijk en gevarieerd voedingspatroon is ontzettend belangrijk tijdens het afvallen. Probeer dan ook dagelijks om diverse maaltijden te eten. Naast dat het je helpt bij het afvalproces, maakt het je dieet ook een stuk leuker. Iedere ochtend een bak yoghurt eten wordt op den duur vooral een hindernis dan dat het je echt helpt.

Veel mensen ervaren moeite bij het creëren van een gevarieerd voedingspatroon. Supplementen kunnen je hierbij helpen. The Natural Health Company helpt je graag bij het aanvullen van je voedingspatroon. Ons aanbod bestaat uit hoogwaardige supplementen die bijdragen aan het bereiken van je doelen. Zo zijn onze eiwitsupplementen belangrijke aanvullingen op je voeding. Eiwitten spelen een belangrijke rol tijdens het afvallen. Ze geven je een vol gevoel en dragen bij aan het behouden van spiermassa tijdens het afslanken.

We raden je aan om een kijkje te nemen op onze productpagina voor afvallen!

 

5 – Houd bij wat je eet

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijk om een caloriedoel te stellen. Wanneer je deze hebt gevonden zul je dagelijks moeten proberen om dit doel niet te overschrijden. Een calorie-tracker helpt je bij het noteren van alle calorieën die je op een dag nuttigt. Zo krijg je een overzicht van je voedingspatroon en creëer je een routine binnen je maaltijden. Er zijn diverse calorie-track apps te verkrijgen, die uitermate geschikt zijn bij het noteren van je calorieën.

 

6 – Geef jezelf voldoende rust

Rust, en dan met name slaap zijn essentiële factoren bij het afvallen. Een slechte nachtrust kan leiden tot een verminderde motivatie. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen met een slaaptekort vaker een workout overslaan. En dat is niet onlogisch, er is namelijk een neurologische verklaring voor. Je insulaire cortex is een van de hersengebieden die verzwakt raakt door slaaptekort. Dit is het deel van je brein dat normaal gesproken tegengewicht geeft voor de amygdala, het emotionele deel van je brein. Hierdoor kun je minder goed eetimpulsen bedwingen en zul je hindernissen proberen te ontlopen. Voorkom dit door minimaal 7-9 uur per nacht te slapen.

 

7 – Drink water

Het drinken van water kent vele voordelen. Het stimuleert de vetverbranding en reduceert je honger. Naast dat water essentieel is voor je lichaam, zorgt het er ook voor dat je geen calorieën kunt drinken. Als je jezelf aanleert om voornamelijk water te drinken, zorg je ervoor dat je dikmakers als jus d’orange en cola minder vaak drinkt. Het zou natuurlijk zonde zijn als je goed op je voeding let, maar met calorie-houdende dranken toch niet kunt voldoen aan je dieetdoel.

 

8 – Vermijd alcohol

Alcohol tijdens het afvallen is killing! Het drinken van alcohol kun je zien als snoepen. Het is namelijk een ware caloriebom die ook nog eens vloeibaar is. Hierdoor raak je niet vol en zul je ongemerkt een hoop biertjes of wijntjes drinken. Voorkom dit! Probeer alcohol te vermijden ofwel zoveel mogelijk te beperken. Het drinken van alcohol stopt je vetverbranding en creëert een disbalans in je vochthuishouding.

 

9 – Wees consistent

We kunnen het niet vaak genoeg blijven zeggen. Consistentie is de sleutel tot succes. Dit betekent dat je jezelf iedere dag moet blijven uitdagen om je te houden aan je vooraf gestelde doelen. Zorg dagelijks voor voldoende rust, drink veel water houd je zoveel mogelijk aan je trainings- en voedingsschema. Wanneer je dit consistent doet verzekeren we je dat jij je doelen kunt behalen!

 

10 – Het aller belangrijkste: Houd vol!

Natuurlijk zal het afvallen niet altijd van een leien dakje gaan. Ben je een keer wat minder afgevallen? Of lukt het je even niet om te sporten? Maak je dan vooral niet druk. Afvallen gaat over een langere periode. Houd dus ten alle tijden vol. De aanhouder wint altijd, je zult merken dat je met de juiste motivatie dingen kunt bereiken die je nooit van jezelf had verwacht!

Mocht je vragen hebben over onze producten, de werking ervan of heb je vragen over jouw algemene levensstijl? Schroom dan niet en voel je altijd vrij om The Natural Health Company te contacten. Wij staan voor je klaar om je het helpen bij het behalen van al jouw doelen!

 

 

 

 

Gerelateerde berichten