logo

Winkelwagen

Rekening

Recept – Eiersalade

Eiersalade is heerlijk om als lunch op een broodje, op crackers of in een wrap te eten. De basis van een lekkere eiersalade ligt logischerwijs aan de eieren. Veel mensen eten tegenwoordig biologische eieren, je leest hier waarom. Een eiersalade is simpel om te maken en ook perfect als bijgerecht bij een buffet! Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig om de eiersalade tot een succes te maken. Bovendien kun je in plaats van alleen mayonaise ook kwark gebruiken om het frisser te maken. Daarnaast is deze eiersalade ook koemelkvrij te maken door normale kwark te vervangen door ongezoete soja kwark.

Inspiratieverhalen | Naar de webshop

Er zijn vele mogelijkheden qua saus van de eiersalade en welke toppings je toevoegt. Je kunt zelf mayonaise maken maar ook gewone mayonaise gebruiken, of friteslijn als je op de kcal wilt letten. Daarnaast heb je nog kwark nodig, eieren natuurlijk, mosterd en eventueel kun je nog een fijngesneden bosuitje toevoegen of augurken om het wat bite te geven.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 eieren (4 of 5 grote eieren)
  • 3 el mayonaise of friteslijn
  • 50 g kwark of ongezoete soja kwark
  • 1 el mosterd
  • 1 bosui fijn gesneden
  • 1 el bieslook als topping
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze eiersalade

  1. Je hebt hardgekookte eieren nodig voor een eiersalade. Zorg dat je de eieren dus ongeveer 8-10 minuten kookt. Nadat je ze gekookt hebt moet je ze goed laten schrikken door het hete water te vervangen door koud water.
  2. Vervolgens pel je de eieren en snijd je ze in kleine stukjes. Snijd de bosui fijn en meng dit met de eieren.
  3. Voeg de kwark, mayonaise of friteslijn en mosterd toe aan het mengsel en roer het geheel door elkaar.
  4. Breng het mengsel op smaak naar wens met peper en zout.
  5. Snijd de bieslook in kleine snippers. Serveer de eiersalade met verse bieslook.

Dit recept maakt ongeveer 400-450 gram eiersalade, afhankelijk van het formaat van je eieren. Uiteraard kun je zelf bepalen in welke hoeveelheden je de ingrediënten toevoegt. Mocht je het lekkerder vinden om wat meer mosterd of mayonaise in de eiersalade te hebben dan kan je daarvan meer eraan toevoegen. Als je augurken toevoegt aan je eiersalade dan krijg je ook een grotere hoeveelheid eiersalade. Wanneer je van pittig houdt kun je nog een paar druppels tabasco aan de eiersalade toevoegen. Een eiersalade kan voor iedereen geschikt gemaakt worden. Het is een simpel recept wat koolhydraatarm, paleo, glutenvrij, koemelkvrij en zelfs vegan gemaakt kan worden door in plaats van eieren, ei vervangers toe te voegen.

Gerelateerde berichten