logo

Winkelwagen

Rekening

Ben je te moe om na je werk nog te sporten? Hier een aantal tips

Omdat iedereen veel werkt en altijd druk is in onze westerse samenleving voelen we ons vaak te moe om nog te gaan sporten erna. Echter is dit vaak mentale vermoeidheid aangezien de meesten van ons niet de hele dag fysiek bezig zijn. We hebben hier een aantal tips om deze vermoeidheid niet meer te voelen. Na een dag hard werken kan sporten namelijk júist energie geven. Dit ondanks dat je het idee hebt dat het niet zo is na een lange dag werken.

Inspiratieverhalen | Naar de webshop

5 tips om vermoeidheid na het werk tegen te gaan

Tip 1: Rustig naar huis rijden
Zodra je klaar bent op werk haasten we ons allemaal zo snel mogelijk richting huis. Terwijl het ontzettend druk is op de weg lijkt iedereen zo snel als maar kan thuis te willen zijn. Je haalt auto’s in, gaat bumperkleven denkend dat degene voor je sneller gaat rijden en voelt je ontzettend geïrriteerd. Dit kost ontzettend veel energie en uiteindelijk schiet je er niks mee op. Daarom is het beter om rustig te blijven zodra je de auto instapt. Je hoeft de stress en het gehaast van je werk niet in je auto of naar huis mee te nemen. Het druk maken over de kleinste dingen zorgt ervoor dat je afgepeigerd en gestrest thuiskomt.

Tip 2: Neem een moment voor jezelf
Doordat we zo vaak de hele dag maar doorgaan overladen we onszelf. Als je thuis komt is het verstandig om even alles te ontladen. Ga jezelf niet afleiden met wat er op tv allemaal te zien is of door je sociale media te scrollen. Zet alle schermen uit en maak je hoofd even leeg in de natuur of door meditatie. Als je al maar 10-20 minuten per dag even helemaal niks doet ontlaadt je jezelf van alle stress van de dag. De vermoeidheid van je werk is dan ook een gevolg van teveel gedachtes en spanning in je lichaam. Sporten kan dus ook helpen om je hoofd even leeg te maken en in het moment te zijn!

Tip 3: Niet multitasken
Veel mensen denken vaak dat ze meerdere dingen tegelijk kunnen doen, multitasking dus. Echter is dit voor je mentale gesteldheid niet heel ideaal. Niemand kan meerdere dingen tegelijk, je hoofd raakt dan vol en je energielevels worden slechter. Bovendien zorgt haasten voor minder focus waardoor je jezelf gespannen en vermoeid voelt. Doe één ding tegelijk met volle aandacht, mocht er iets door je hoofd schieten om te doen kun je het opschrijven.

Tip 4: Verbeter je ademhaling
Het gehaaste gedrag in de westerse samenleving zorgt voor een kortere, hoger zittende ademhaling. De oorzaak hiervan is stress wat ervoor zorgt dat je je te moe voelt om erna nog iets te gaan doen zoals sporten. Zorg voor een rustige ademhaling door diep te ademen en jezelf te laten ontspannen. Om de ademhaling beter aan te voelen kun je je handen op je buik leggen. Wanneer je bewust een aantal keer diep in en uit ademt neemt je lichaam deze rustige ademhaling over.

Tip 5: Verblijf in een andere omgeving
In de pauze een luchtje scheppen buiten op je werk kan al vele positieve effecten hebben op je gesteldheid. Je kunt gemakkelijker even ontspannen als je jezelf in een omgeving bevindt die afgesloten is van je werk. De buitenlucht doet vaak ook erg goed om te ontspannen. Daarom is het goed om na je werk even naar buiten te gaan of te sporten in de buitenlucht of een andere omgeving dan je werk.

Gerelateerde berichten