logo

Winkelwagen

Rekening

Graag meer informatie?

Bel ons op +31(0)10 7144452

Vandaag van 09.00 tot 18.00

Stuur ons een bericht

Ga naar contactformulier

SELECTIE VERFIJNEN

Trainingsdoel
Dieetvoorkeur
Merken
Vorm
Smaak
Sorteren

Eiwitten - Proteïne

Eiwitten - proteïne zijn nuttig voor mensen die meer spiermassa willen kweken. Sport je intensief, minimaal 2 keer per week, dan heb je een gevarieerd voedingspatroon nodig en als aanvulling extra eiwitten voor de opbouw en onderhoud van je spiermassa en spierkracht.Vooral de whey proteïne zijn populair en staan er om bekend dat ze bijdragen aan de groei van je spiermassa en snel herstel van de spieren na een training of sportprestatie bevorderen. Maar ook dragen eiwitten bij aan het behoud van sterke botten.Proteïne zijn verkrijgbaar in vele varianten. De meest populaire eiwitten zijn: whey isolaat, whey concentraat, whey hydrolisaat, caseine, plantaardige eiwitten en vloeibare aminozuren. We maken de verschillende soorten in onze eigen fabriek van de beste kwaliteit grondstoffen. We helpen je graag om de juiste keuze te maken zodat je optimaal resultaat krijgt.
<?php display_product_subcategories_slider() ?>
SELECTIE VERFIJNEN
Trainingsdoel
Dieetvoorkeur
Merken
Vorm
Smaak
Sorteren

Wat zijn eiwitten?

Eiwit is een voedingsstof en een bouwstof die we nodig hebben om goed te functioneren. Zonder eiwitten leven is niet mogelijk. Wist je dat onze spieren vrijwel alleen uit eiwitten bestaan? Als je geen of onvoldoende eiwitten binnenkrijgt, zal je lichaam spieren gaan afbreken om de benodigde eiwitten krijgen. Dit gebeurt al na een dag of 10! Het is dus zaak om voldoende eiwitrijke producten te eten. Eiwit wordt ook wel proteïne genoemd. Soms is eiwitrijk eten niet voldoende of lukt het je niet om genoeg eiwitrijke voeding binnen te krijgen. Het nemen van een voedingssupplement kan dan uitkomst bieden.

Eiwitten en aminozuren

Eiwitten bestaan uit verschillende aminozuren. Er zijn wel 22 verschillende soorten aminozuren. Een eiwit kan dus verschillen van samenstelling daarnaast ook van structuur, elk eiwit is uniek en er zijn duizenden combinaties mogelijk. Aminozuren zijn belangrijk maar je hoeft ze niet allemaal uit je eten te halen. Sommige kan je lichaam namelijk ook zelf aanmaken. Een paar meer of minder bekende aminozuren: histidine, leucine, lysine, sparaginezuur, glutaminezuur en proline. Heb je een bepaald aminozuur nodig? Ook daarvoor kan je terecht bij de The Natural Health Company!

Hoeveel eiwit per dag

Terug naar de eiwitten. Die hebben we dus nodig om sterk en gezond te blijven. Hoeveel eiwitten per dag heb je nodig? Uitgangspunt bij het berekenen van de eiwitbehoefte is de volgende eenvoudige rekensom: 0,8 x je gewicht. Is jouw gewicht bijvoorbeeld 70 kilo dan is de som: 0,8 x 70 = 56 gram. Je hebt elke dag ongeveer 56 gram eiwit nodig. Soms heb je echter meer nodig. Bijvoorbeeld omdat je intensief sport (minimaal 2 x per week), vegetarisch eet, omdat je een eiwitrijk dieet wilt volgen, aan het herstellen bent van een ziekte, een supersnelle stofwisseling hebt of omdat je lichaam niet goed in staat is voldoende aminozuren aan te maken.

Waar zit veel eiwit in?

Om aan je dagelijkse behoefte aan eiwitten te komen kan je kiezen voor eiwitrijke producten. Of een voedingssupplement nemen, zeker als je een grote eiwitbehoefte hebt en dat allemaal niet uit je voeding wilt of kunt halen. Hieronder een lijstje met voedingsmiddelen waar veel proteïne in zit:

  • Ei
  • Melk
  • Vlees
  • Vis
  • Sojabonen
  • Kaas
  • Linzen
  • Havermout
  • Hennepzaad
  • Pinda’s

Er zijn natuurlijk nog veel meer voedingsmiddelen waar veel of minder veel eiwitten in zitten. Op het internet kan je hierover uitgebreide informatie vinden. Geen tijd of zin om elke dag je eten te wegen, uit te rekenen hoeveel eiwitten erin zitten, dat op te schrijven en uit te rekenen? Wil jij snel en eenvoudig die juiste hoeveelheid eiwitten binnenkrijgen? Kies dan voor de eiwitproducten van The Natural Health Company.

Eiwitten van The Natural Health Company

Snel en eenvoudig je eiwitten binnenkrijgen met supplementen betekent minder eten en méér eiwitten! Extra eiwitten voor de opbouw van je spiermassa en spierkracht, als je aan het herstellen bent of wilt afvallen. Eiwitten zijn ook nog eens belangrijk voor het behoud van sterke botten.

Bij ons kies je uit whey isolaat, whey concentraat, whey hydrolisaat, caseine, plantaardige eiwitten en vloeibare aminozuren. Altijd gemaakt van de beste kwaliteit grondstoffen, in onze eigen fabriek.

Het juiste supplement vinden gaat ook heel eenvoudig. Je kunt namelijk filteren op jouw voorkeuren en behoefte. Kies eerst je doel: droogtrainen, afvallen of aankomen in gewicht, herstellen of spieropbouw. Vervolgens kan je filteren op dieetvoorkeur: glutenvrij, vegan, vegetarisch of zuivelvrij. Je kunt nog meer filters instellen: smaak, prijs en merk. Zo vind je snel jouw favoriete product binnen ons enorme assortiment.

Dierlijke en plantaardige eiwitten

Je kunt eiwitten halen uit dierlijke en uit planaardige voedingsmiddelen. In dierlijke producten zit over het algemeen meer eiwit dan in plantaardige. In het laatste geval zul je dus meer moeten eten om aan je dagelijkse behoefte te komen. Bijvoorbeeld als je vegan of vegetarisch eet.

Kan je ook te veel eiwitten krijgen?

Ja, je kunt ook teveel eiwitten binnenkrijgen. Hoewel dat niet snel zal gebeuren. Je kunt het merken aan de geur van je adem, vooral als je een eiwitrijk dieet combineert met een koolhydraat arm dieet.
Teveel eiwitten kan ook slecht zijn voor je nieren maar je moet het dan wel echt heel bont maken, een langere tijd achtereen. Hier hoef je dus niet bang voor te zijn. Alleen als je gevoelige of zieke nieren hebt moet je hier rekening mee houden.
Je darmen kunnen opspelen. Dat is dan niet door het teveel aan eiwitten maar door een gebrek aan vezels. Als je veel eiwitrijke voeding haalt uit bijvoorbeeld vlees en zuivel, eet je misschien minder brood en andere producten met vezels. Wil je eiwitrijk eten zorg dan ook voor voldoende andere producten waar veel vezels in zitten. Zo blijven je darmen ook gezond.

Hoe merk je een tekort aan eiwitten

Te weinig eiwitten merk je al heel snel. We hebben hiervoor al gezegd dat te weinig eiwitten eten effect heeft op je spieren en spierkracht. Al na een paar dagen te weinig eiwitten merk je dat je je slapper voelt en je spieren minder goed functioneren. Je hebt minder energie en op termijn vermindert ook je weerstand.

Een paar voorbeelden van onze producten

Wat is jouw reden om extra eiwitten te nemen? Er zijn extra eiwitten voor ouderen, voor sporters, voor mensen die willen aankomen of juist afvallen.

Een voorbeeld: je filtert op: afvallen & vegetarisch. Je ziet meteen welke eiwitten voor jou geschikt zijn! Kies bijvoorbeeld voor Pea Protein Concentraat 85% Naturel 500gr.

Een tweede voorbeeld: je filtert op spieropbouw & glutenvrij. Het zoekresultaat is heel divers! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Whey isolaat in allerlei lekkere smaken waaronder vanille, chocola, banaan en aardbei.

Een laatste voorbeeld: je filtert op herstellen, geen dieetvoorkeur. De keuze is groot, waaronder:

Micellar Matrix in verschillende smaken, Whey isolaat in meerdere smaken, Whey protein, Pea protein en Rice protein.

Eiwit-weetjes

Dat er veel eiwit zit in vlees en vis weet je nu. Maar wist je dat eiwitten ook in veel groenten en fruit zitten? Weliswaar minder dan in vlees, vis en zuivel, maar alle kleine beetjes helpen.

Koploper is boerenkool met 4 gram eiwit per 100 gram. Gevolgd door champignons, artisjokken, spinazie en broccoli: ca. 3 gram eiwit per 100 gram.

Bonen zijn prima vleesvervangers. Hier is koploper de sojaboon met 21,5 gram eiwit per 100 gram! Gevolgd door linzen, kapucijners en bruine bonen met zo’n 8 gram eiwit per 100 gram. In sperziebonen zit nog altijd ongeveer 2 gram eiwit per 100 gram.

In de meeste fruitsoorten zit ongeveer 1 gram eiwit per 100 gram. Niet veel maar wel goed voor de combinatie met je vezels.

Noten tenslotte zijn echt goed voor je eiwitten! Koploper is de pinda met 26 gram eiwit per 100 gram. Amandelen 21 gram, pistachenoten 20 gram en cashewnoten 18 gram. Het eten van noten is dus heel goed om aan je eiwitbehoefte te voldoen, nadeel is dat er ook veel calorieën in zitten. Daarmee zijn noten weer niet geschikt voor een dieet als je wilt afvallen.

Graag meer informatie?

Bel ons op +31(0)10 7144452

Vandaag van 09.00 tot 18.00

Stuur ons een bericht

Ga naar contactformulier